onsdag 13. september 2017

3 krydre du burde vite om

Hei i dag skal vi prate om 3 krydre du burde vite om.
Alle krydderiene vi har om i dag er: basilikum, kanel og oregano.


Basilikum 

Basilikum er ettårige planter med hvite eller svakt rosalilla blomster som dufter nektar. Betegnelsen basilikum blir brukt både om slekten Ocimum og om den mest kjente arten Ocimum basilikum.

Basilikum brukes i en rekke ulike matretter, og er blant annet en hovedingrediens i pesto Planten virker beroligende, løser opp spenninger og fremmer fordøyelsen. Tidligere ble basilikum ofte brukt mot hysteri.


Fra arkeologiske undersøkelser i Egypt vet man at basilikum ble brukt ved balsamering sammen med mange andre sterkt duftende krydder- og medisinplanter, balsameringsurter.

Kanel

Kanel er en art av kaneltreslekten og et krydder som skrapes av innsiden av barken på arten Ceylonkanel.

Trærne av Ceylonkanel blir fra 10 til 15 meter høye, og som det latinske navnet røper, vokser Cinnamomum zeylanicum på Siri Lanka, som tidligere het CeylonCinnamomum zeylanicum regnes som ekte kanel, og har finere og søtere aroma og kjennetegnes ved at farven er brungul og pulveret ligner konsistensen til melis. Kanelstengene har fine, tynne vegger.

Oregano 

Oregano er handelsnamnet på krydder av ulike underartar og kultivarar av bergmynte i slekta Origanum i leppeblomfamilien. Oregano er det engelske namnet på bergmynte.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar